طرز تهیه اکبر جوجه

اکبر جوجه یک غذا سنتی ایرانی می باشد که متعلق به شهرستان گلوکاه در استان مازندران است. این غذای اصیل طرفداران زیادی پیدا کرده است به گونه ای که امروزه خیلی از رستوران ها و حتی در منزل تهیه می شود وافراد میل می کنند. ما در این مقاله شما را طرز تهیه اکبر جوجه غذای معروف شمالی بیشتر آشنا می کنیم.

 

مواد لازم برای طرز تهیه اکبر جوجه مازندرانی برای 2 نفر

جهت تهیه اکبر جوجه  برای بیشتر از دو نفر می توانید مقدار ذکر شده را در تعداد افراد ضرب کنید.

1 عدد مرغ کوچک

3 عدد لیمو ترش

۱ عددپیاز

۲ حبه سیر

۱ عدد هویج

نیم پیمانه رب انار

۱ لیوان روغن مایع

۱ عدد فلفل دلمه ای

۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون

۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده

نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

 

طرز تهیه اکبر جوجه مجلسی

برای تهیه اکبر  جوجه به این نکته توجه داشته باشید که مرغی که انتخاب می کنید نباید وزن آن بیش تر از یک کیلو گرم باشد. هر چه مرغ کوچکتر باشد غذای شما لذیذ تر خواهد شد. در ابتدا پوست جوجه ای با وزن 800 الی 900 گرم را به درستی از مرغ جدا کنید، حسابی مرغ را بشورید و تمیز کنید. سپس مرغ را از وسط نصف کنید. مرغ های تکه شده را درون ظرفی گود مثل کاسه قرار دهید و مقداری آب لیمو ترش بر روی آن ها بریزید، نمک، فلفل را نیز اضافه کنید. فلفل دلمه ها را به صورت نگینی خورد کنید و به مواد اضافه کنید. ۱ قاشق زعفران دم کرده را به همراه ۱ قاشق مربا خوری روغن زیتون بر روی تمام قسمت های مرغ بریزید. بر روی ظرف یک سلفون بکشید و درون یخچال قرار دهید اجازه بدهید مواد حدود 4 ساعت به خورد تکه های مرغ برود بعد از آن ظرف را از یخچال خارج کنید. در ادامه پوست هویچ ها را بگیرید و پس از شستشو، حلقه حلقه برش بزنید. درون قابلمه مقداری آب سرد بریزید نمک، فلفل، زرد چوبه به آن اضافه کنید، شعله گاز را روشن کنید. 1عدد پیاز را خورد کرد و درون قابلمه میریزیم، در این قسمت هویچ های حلقه حلقه را نیز اضافه می کنید، اجازه می دهیم تا آب به جوش آید و مرغ ها را به به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم.

در حین آماده شدن مرغ، سس اکبر جوجه را درست می کنیم. برای این کار ابتدا گردو ها را رنده می کینم، سپس سیر هایی که پوستشان را به خوبی کنده ایم را رنده می کینم. مقداری رب انار درون کاسه میریزیم و ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون به مواد می زنیم، گردو و سیر را نیز اضافه می کنیم، تمام مواد را باهم مخلوط کرده. اگر می خواهید سس رقیقی داشته باشید ۱ الی ۲قاشق زعفران دم کرده به مواد اضافه کنید در صورت تمایل مقداری گلپر به سس بزنید. سس ما آماده است.

 

زمانی که آب مرغ بجوش آمد  30 دقیقه زمان می دهیم و بعد از آن با کمک چنگال آبی که درون سینه مرغ جمع شده را خالی می کینم و سپس مرغ را درون یک آبکش قرار می دهیم. درون قابلمه ای دیگر روغن ریخته شعله گاز را روشن کنید تا روغن حسابی داغ شود سپس مرغ را درون قابلمه انداخته تا با روغن سرخ شود بهتر است مروغ درون روغن شناور باشد زمانی که مرغ حسابی سرخ شد از قابلمه خارج کنید. درون سبدی قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود. الان مرغ شما آماده است . البته اگر دوست داشتید مرغ برشته تری داشته باشید به مدت 5 دقیقه درون فر قرار دهید. سسی که آماده کرده اید را بر روی مرغ بریزید و با برنج سرو کنید.

 

طرز تهیه اکبر جوجه اصل

اکبر جوجه را با روش های متفاوتی تهیه می کنند. اما اصلی ترین روش تهیه اکبر جوجه اصل با روش مازندرانی می باشد. روش های مختلف طرز تهیه اکبر جوجه اصل شامل: طرز تهیه اکبر جوجه با شیر، طرز تهیه اکبر جوجه با دوغ، طرز تهیه اکبر جوجه با کره، طرز تهیه اکبر جوجه خانگی می باشد.

 

طرز تهیه اکبر جوجه با شیر

در این روش تمام مواد مورد نیاز مشابه مواردی می باشد که در قسمت بالا ذکر شد فقط با این تفاوت که به مواد کمی شیر اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 4 ساعت  حسابی به خورد مرغ برود سپس مرغ را آماده پخت کنید.

 

طرز تهیه اکبر جوجه با دوغ

در این روش مرغ را به هورا مقداری دوغ طعم دار می کنیم و سپس درون روغن سرخ می کنیم.

 

طرز تهیه اکبر جوجه با کره

در مازندران اکبر‌ جوجه را به این شیوه نیز تهیه می کنند. که تکه های مرغ را به مدت 24 ساعت درون شیر یا دوغ محلی و پیاز قرار می دهند تا طعم دار شود. روز بعدتکه های مرغ را درون شیر و کره می‌پزند و سپس همراه کره فراوان سرخ می‌کنند.

 

اکبر جوجه شعبه اندرزگو با داشتن 20 سال سابقه  درخشان  در زمینه پخت و پز انواع غذای اکبر جوجه و سایر غذاهای گوشتی و کبابی یکی از بهترین و قدیمی ترین رستوران های اکبر جوجه در شمال تهران و همچنین منطقه فرمانیه است.

 

رستوران اکبر جوجه اندرزگو آمادگی لازم  جهت ارائه انواع غذا های کبابی و اکبر جوجه از طریق ارسال غذا به کلیه نقاط شهر تهران را دارد. این رستوران با استفاده از تازه ترین مواد و گوشت های تازه گوسفندی و مرغی غذا ها را در سریع ترین زمان ممکن آماده و به دست  مشتریان عزیز می رساند.

Summary
recipe image
Recipe Name
طرز تهیه اکبر جوجه
Author Name
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *