طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی

از مجلسی ترین غذاهای پلویی ایرانی می توان به ته چین مرغ اشاره کرد. این غذا محبوبیت خاصی در بین مردم ایران دارد، و در بیشتر مهمانی ها و مراسم ها از این غذا برای سرو شام یا ناهار استفاده می کنند. ته چین مرغ یک غذای کامل است و بسیار لذیذ و خوشمزه. در این مقاله، طرز تهیه ته چین مرغ  را با روشی راحت و ساده به شما عزیزان آموزش می دهیم.

 

مواد لازم جهت طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر

این مواد برای چهار نفر کافی می باشد در صورتی که برای تعداد بیشتر یا کمتر ته چین آماده می کنید می توانید این مقدار ذکر شده را در تعداد افراد ضرب یا تقسیم کنید.

۳ پیمانه برنج

۱ عدد سینه مرغ کامل

۲ عدد زرده تخم مرغ

۱ فنجان گلاب

۱ عدد پیاز متوسط

۱ پیمانه ماست چکیده

۵۰ گرم کره

۱۰۰ گرم زرشک

روغن مایع به میزان لازم

۱ قاشق چایخوری پودر قند

۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده

دارچین و خلال پسته به میزان نیاز

نمک ، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه ته چین مرغ ساده

در دستور پخت ته چین مرغ گفته شده است که سینه مرغ را به همراه دو لیوان آب و یک عدد پیاز متوسط (پیاز را هم می توانید خورد کنید و هم درسته در داخل قابلمه قرار دهید ) درون قابلمه گذاشته، شعله گاز را روشن کنید، زمانی که آب به جوش آمد، حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا سینه مرغ به مدت یک ساعت پخته شود. زمانی که سینه مرغ پخته شد، آن را از قابلمه بیرون آورید و بعد از کمی سرد شدن، به حالت ریش ریش در آورید.

در مرحله بعدی نوبت به پخت برنج می رسد. 3 پیمانه برنج خیس شده را به همراه چند لیوان آب و نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. توجه داشته باشید زمانی برنج شما آماده است که اطراف دانه برنج نرم و مغز برنج سفت باشد. برنج را آبکش کنید.

 

ماهی تابه ای بر روی حرارت بگذارید و کمی روغن مایع درون آن بریزید، زمانی که ماهی تابه و روغن داغ شدند، مرغ هایی که ریش ریش کرده اید را داخل تابه بریزید و مقداری نمک، فلفل و دارچین به آن اضافه کنید. بعد از کمی تفت دادن زرشک را اضافه کنید، اگر دوست ندارید که مزه ترشی زرشک به مواد برود، می توانید کمی پودر قند نیز اضافه کنید، و دوباره تمام مواد را تفت دهید.

در ادامه، زرده تخم مرغ را به همراه زعفران دم کرده و گلاب به خوبی هم بزنید، هر چه بیشتر این مواد را بهم بزنید بوی زهم آن از بین می رود. در ادامه ماست را نیز اضافه کنید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید. برنجی را که آبکش کرده بودید به مواد اضافه کنید، یک ظرف پیرکس یا هر ظرفی که مناسب است انتخاب کنید، ته ظرف را با روغن کمی چرب کنید، سپس کف ظرف مقداری از مخلوط برنج و ماست و زرده تخم مرغ را بریزید و به خوبی فشار دهید تا به خوبی به ته ظرف بچسبد در ادامه کار مخلوط مرغ و زرشک را بر روی برنج بریزید این روش را به صورت لایه به لایه انجام دهید. آخرین لایه باید برنج باشد.

آخرین مرحله اضافه کردن کره آب شده می باشد. مقداره کره گفته شده را آب کنید و بر روی کل مواد بریزید، سپس روی ظرف را با فویل بپوشانید و درون فر قرار دهید، مدت زمان پخت یک ساعت با دمای 180 درجه می باشد. زمانی که ته چین آماده شد درون ظرفی قرار دهید و با خلال پسته و زرشک تزیین کنید.

 

طرز تهیه ته چین مرغ برای 6 نفر در فر

همانطور که در بالا نیز گفته شد برای تهیه ته چین مرغ برای 6 نفر مقدار مواد ذکر شده را ضرب در 6 کنید، با این روش مقدار کافی و درست مواد را به دست می آورید این غذا را در فر و حتی بر روی گاز نیز می توانید تهیه کنید.

 

طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر

در این روش زمانی که تمام مواد آماده شد در داخل قالب بریزید سپس ، قابلمه ای را انتخاب کنید که قالب در داخل آن جا بگیرد. و به اندازه یک بند انگشت آب داخل آن بریزید و روی حرارت فرار دهید. زمانی که آب داخل قابلمه به جوش آمد قالب را داخل آن قرار دهید و در یک دمی بر روی در قابلمه قرار دهید و سپس در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا غذا پخته شود.

طرز تهیه ته چین مرغ و آلو

برای درست کردن ته چین مرغ با آلو، مواد مورد نیاز، کاملا مشابه موادی است که در بالا ذکر شده فقط با این تفاوت که آلو ها را از قبل خیس کرده تا نرم شوند سپس زمانی که مواد آماده شد یک لایه برنج درون قالب می ریزید و دور تا دور آن را آلو می ریزید و وسط را با مرغ پر می کنید. همین روش را لایه به لایه انجام می دهید.

 

طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان

برای تهیه ته چین مرغ با بادمجان زمانی که برنج و مرغ آماده شدند، بادمجان ها را به صورت حلقه حلقه خورد کنید، سپس بدمجان هارا سرخ کرد. مواد را لایه به لایه بر روی برج قرار دهید و اجازه دهید تا غذا پخته شود.

 

طرز تهیه ته چین مرغ در پلوپز

ته چین را می توانید درون پلوپز هم درست کنید فقط توجه داشته باشید، زمانی که مواد را داخل پلو پز ریختید، دمی بر روی در پلو پز قرار دهید.

 

رستوران اکبر جوجه اندرزگو در زمینه سفارش آنلاین غذا در اندرزگو پخت انواع غذای ایرانی و اکبر جوجه، غذاهای گوشتی و کبابی با داشتن بیش از 20 سال سابقه و تجربه  از قدیمی ترین رستوران های اکبر جوجه در شمال تهران و در منطقه فرمانیه می باشد. شما می توانید از طریق سفارش آنلاین غذای مورد علاقه خود را انتخاب و سفارش دهید، کترینگ اکبر جوجه شعبه اندرزگو در کمترین زمان غذا را به دست شما می رساند. سایز غذا هایی که در این کترینگ تهیه می شود شامل: خورشت کرفس، کباب چنجه می باشد.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی
Author Name
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *