طرز تهیه چنجه

یکی دیگر از غذای محبوب در بین ایرانیان چنجه می باشد، این غذا با کباب کردن گوشت گوساله و یا گوسفند پخته می شود. روش های مختلفی برای طعم دار کردن گوشت چنجه وجود دارد، تا مزه این کباب خوشمزه تر و لذیذ تر شود. تهیه و طبخ گوشت چنجه بسیار اهمیت دارد و کمی سخت است. توجه داشته باشید که اگر مهارت لازم برای پخت را نداشته باشید ممکن است گوشت شما سفت و غیر قابل خوردن شود. گوشت چنجه نباید نپخته و بوی نامطلوب دهد، به همین دلیل باید یک سری نکات در حین آماده سازی چنجه رعایت شود.

 

مواد مورد نیاز برای طرز تهیه چنجه رستورانی

مواد زیر جهت طرز تهیه چنجه برای 4 نفر مناسب است.

500 گرم فیله گوسفند

150 گرم آب پیاز

2 حبه سیر

یک چهارم پیمانه روغن زیتون

یک چهارم قاشق چای خوری زردچوبه

یک دوم قاشق چایخوری ادویه

نمک، فلفل سیاه به میزان لازم

پیاز قرمز خرد شده به مقدار لارم

زعفران دم کرده به میزان لازم

نحوه طعم دار کردن گوشت چنجه

تکه های گوشت را داخل ظرف گودی مانند کاسه منتقل کنید، سپس سیر، فلفل سیاه، آب پیاز، روغن زیتون یا ماست، زعفران دم کرده، زردچوبه ، ادویه را براساس میزان اندازه ذکر شده به گوشت اضافه کنید. تمام مواد را به همرا تکه های گوشت به خوبی باهم مخلوط کنید. گوشت ها باید به مواد آغشته شوند و به مدت 2 ساعت ظرف را داخل یخچال قرار دهید، اجازه دهید که مواد به خورد گوشت ها بروند.

نکته بسیار مهم در این مرحله این است که به هیچ عنوان نمک به مواد اضافه نکنید زیرا نمک باعث سفت شدن گوشت شما می شود. و درضمن رنگ گوشت نیز در زمان پخت تغییر می دهد.

در این مدت که به گوشت ها استراحت داده اید می توانید آتش را به کمک ذغال تهیه کنید زمانی که ذغال به خوبی قرمز شد و حرارت مناسب را به دست آورد، گوشت های تکه شده را از داخل مواد خارج کنید و به سیخ بکشید. توجه کنید تعداد گوشتی که در داخل هر سیخ قرار می دهید برای تمام سیخ ها به یک اندازه باشد.

داخل تابه ای به طور جداگانه کمی کره را به همراه روغن زیتون و فلفل نمک ذوب کنید، زمانی که مواد مقداری گرم شدند نوبت به اضافه کردن زعفران دم کرده می رسد. سس شما آمده شده است، این سس را می توانید در حین پخت گوشت ها مرتب ر روی آن ها بزنید.

 

کباب های سیخ شده بر روی ذغال ها قرار دهید، مدت زمانی سپر کنید تا گوشت ها پخته شوند و رنگشان تغییر کند الان نوبت آن رسیده که به کمک یک قلمو سسی را که آماده کرده اید را بر روی گوشت ها بزنید. مراقب باشید تا حرارت زغال ملایم باشد زغال ها را زیاد باد نزنید تا آتش آن باعث سوختن گوشت و نپختن آن ها نشود. طی چند مرحله به کمک برس سس را بر روی گوشت بزنید. اجازه دهید تا گوشت به آرامی پخته شود.

در مدت زمانی که گوشت ها آماده می شوند، گوجه فرنگی ها را از وسط نصف کنید و در داخل سیخ قرار دهید و بر روی زغال بگذارید، در این مرحله می توانید مقداری نمک به گوجه ها بزنید. زمانی که چنجه و گوجه ها به خوبی پخته شدند می توانید، کباب را به همراه برنج سرو کنید.

 

 

انواع متفاوت طرز تهیه چنجه

طرز تهیه چنجه در فر

طرز تهیه چنجه زعفرانی

طرز تهیه چنجه مرغ

طرز تهیه چنجه گوشت

طرز تهیه چنجه ماستی

طرز تهیه کباب چنجه با کیوی

طرز تهیه کباب چنجه در ماهیتابه

 

 

طرز تهیه کباب چنجه گیلانی

اگر به دنبال غذای محبوب و معروف کته کباب گیلانی هستید می توانید کباب چنجه را به همراه برنج کته سرو کنید و به همراه زیتون میل کنید.

طرز تهیه کباب چنجه در ماهیتابه

اگر شرایطی محیا نبود تا کباب چنجه را درون فر یا بروی ذغال تهیه کنید می توانید بعد از طعم دار کردن تکه های گوشت، گوشت ها را درون سیخ های چوبی قرار دهید و درون ماهی تابه با شعله کم گذاشته اجازه دهید تا گوشت ها به آرامی پخته شوند.

 

طرز تهیه کباب چنجه با کیوی

زمانی که مواد طعم دهنده گوشت را درست می کنید می توانید به میزان لازم که ترجیحا یک عدد کیوی متوسط را رنده کنید و به مواد اضافه کنید. کیوی باعث ترد شدن گوشت می شود.

 

فوت و فن کباب چنجه

 برای خوش طعم شدن بیشتر چنجه می توانید از دنبه نیز استفاده کنید. دنبه ها را جداگانه به سیخ بزنید و اجازه دهید بر روی حرارت پخته شود.

مدت زمان مناسب برای طعم دار کردن گوشت چنجه، بهتر است مواد را از یک شب قبل طعم دار کنید. توجه داشته باشید که به جای آب پیاز از پیاز خرد شده و ماست استفاده کنید.

اگر ماست و سس مایونز را به مواد خود اضافه کنید،کباب چنجه به کباب کنجه لاری تبدیل می شود.

اکبر جوجه اندرزگو با بیش از 20 سال سابقه یکی از باکیفیت ترین شعبه های اکبر جوجه در تهران به خوصوص در منطقه اندرزگو تهران می باشد. این مجموعه همیشه آماده ارائه خدمات و ارسال انواع غذا های سنتی و کبابی به تمام نقاط تهران می باشد. از جمله غذاهای متنوع که در این رستوران سرو می شود اکبر جوجه با کته و آب کش ، کباب کوبیده گوسفندی، جوجه کباب، چنجه و بال کبابی می باشد.

Summary
recipe image
Recipe Name
طرز تهیه چنجه
Author Name
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *